Videospecial


Megadeth - The right to go insane
Release: 2010-04-09

Det här är en video (eller ja - egentligen är det väl låten) som är baserad på en verklig historia. Den 17 maj 1995 snodde Shawn Timothy Nelson, krigsveteran och arbetslös rörmockare, en stridsvagn från US National Guard Armory i Kalifornien. Han hann ställa till en hel del förödelse innan han blev skjuten till döds av polisen. I videon agerar Dave Mustaine som Shawn.

Regissören är Bill Fishman, det vill säga samme regissör som på videon till Head Crusher. Jag gillade inte videon till Head Crusher alls, så detta är enligt mig ett betydligt bättre jobb. Videon följer låten och handlingen riktigt bra (till skillnad från Head Crusher som bara var helt random. Vad fan har boxning med medeltida tortyrredskap att göra? Och så en brud som spöar alla i slutet naturligtvis. Snälla, sluta var så politiskt korrekta). Det som förhöjer ytterligare är Dave Mustaine himself som är en så otroligt karismatisk person samt att själva låten är farligt grym. Well done guys.



Wolf - Hail Caesar
Release: 2010-04-01

All Hail Caesar, och ja, hade giget på Belsepub inträffat ett ynka år senare hade jag också deltagit i den här videon. Life's a bitch. Nu får jag istället gnissla tänder vid åsynen av två välbekanta filurer vid namn Max och Oscar vid 1:46. Må min avudssjuka bränna er till aska.

Axeman sa i ett uttalande när videon släpptes: "We wanted a 'down-to-earth' heavy metal video. No fancy stuff, just a lotta Flying Vs and headbanging. And where better to capture the insanity of a Wolf gig than in Gothenburg, Sweden at the Belsepub on our Ravenous tour?" Sagt och gjort. Gitarrer, skakande långhåriga huvuden, pek- och lillfingrar i luften gjorde videon till Hail Caesar.

Så enkel idé, men ändå så unik.
Att tyngdpunkten ligger på just fansen är ännu ett plus i mina ögon. Det är ju faktiskt vi fans som gör metal till vad det är. Vad vore ett band utan fans? När berömmelsen håller på att stiga en åt huvudet borde man tänka över detta och komma ner på jorden igen.



Steelwing - Roadkill (..Or be killed)
Release: 2010-03-16

Nu har Roadkill legat ute ett tag och låten har därmed blivit någorlunda innött i min hjärna. Det kommer bli en riktigt röjig livelåt, en hit, en som folk vill höra och skrika med i. Refrängen inbjuder starkt till just detta. Nu kan ju ingen hjälpa att jag över lag inte är så mycket för de enkla, okomplicerade live-låtarna av Can I play with madness-typen (ja, det är Maiden, och det är fortfarande bra, inbilla er inget annat. Men jämfört med alla andra Maidenlåtar är det utan tvekan deras sämsta). Therefore tycker jag själva låten en bit ifrån The Illusion i klass, men det är ju en helt annan typ av låt. Det gör det svårt, och onödigt, att jämföra. Det är som att försöka jämföra Megadeths Symphony of Destruction och Good Mourning/Black Friday. Eller typ välja vad som är godast av bira och kaffe. Omöjligt. Nåja, det går iallafall bra att lyssna på den här typen av låtar fram till dess att jag spelar sönder dem. Och det lär ju dröja med just den här eftersom plattan inte ens släppts än.

Videon var det ja.
Jag sitter och myser över att folk fortfarande har vett att klä sig vettigt och vilja lira nygammal heavy metal. Oldschool så det bara skriker om det. Gör så att den 22 oktober är imorgon, tack det var snällt. Eller nej förresten, vi tar 30 april först.

4 kommentarer
Susanna säger:

Många trevliga videos! Steelwing-sångaren råkade faktiskt vara på spelningen igår. Han var sjukt trevlig. Och vi vann förresten! :)

DATUM: 2010-04-11 TID:21:26:21
URL: http://soulcollector.blogg.se/
Caroline säger:

Kan du inte lägga upp din spotify-lista? :D

DATUM: 2010-04-11 TID:22:17:31
ROCKABETTY : metal : sleaze : rock : säger:

7 Augusti då? ;)

DATUM: 2010-04-12 TID:15:58:17
URL: http://rockabetty.blogg.se/
jemma säger:

Oh Wolf! dom är riktigt schyssta snubbar! kung musik gör dom också! :D



Raderade all gammal skit och gjorde en ny nu, har samma lösenord som förut :)

DATUM: 2010-05-05 TID:22:48:36
URL: http://jjjemma.blogg.se/

Lämna en kommentar:


Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback