Legions of Bastards


WOLF önskar gott nytt år med att avslöja titeln på deras sjätte studioalbum som kommer att släppas 2011. Jag har hört både betydligt bättre och betydligt sämre titlar än "Legions of Bastards", men å andra sidan så har deras tidigare albumtitlar inte varit särskilt klockrena - förutom den senaste, "Ravenous". Men även om artwork och albumtitel hjälper till att höja helhetsintrycket så kan ju musiken vara gudomlig, trots en värdelös titel och ett uruselt omslag - ENFORCERs "Diamonds" är ett väldigt bra exempel.

 

Det enda jag har att tillägga i WOLFs omfattande nyårshälsning är den för årstiden oerhört passande bilden på snubbarna i egen hög person. See you next year bastards!


ACCEPT 17/2Årets överlägset bästa platta. Årets bästa förband. Definitivt inte årets bästa ekonomi. Hur bra satt en biljett till ACCEPT + STEELWING + GRAND MAGUS (inklusive tågbiljett till Stockholm) i julklapp? Väldigt, väldigt bra. Hur gött var det att dessutom få biljett till MEGADETH + SLAYER 19/3? Ja, det kan ni nog nästan räkna ut själva. Världens bästa föräldrar och världens bästa pojkvän? Check.

Heavy metal x-mas!


Eftersom jag avskyr allt som har med jullåtar att göra kan jag åtminstone bjuda på en riktigt bra JUDAS PRIEST-video med någorlunda rätt tema för dagen (nog är det kallt alltid..). Denna låt är enligt mig överlägset bäst på "Turbo" från '86. Annars är jag inte överdrivet förtjust i det albumet, utan föredrar plattor som "Screaming for Vengeance", "Painkiller" och "Defenders of the Faith". Men hur det än må vara med den saken så blir jag jääävligt sugen på att se PRIEST igen när jag kollar på den här videon.. Livet är hårt.

Annars ville jag egentligen bara önska er en god jul
, så hörs vi när matkoman har gått över. Ha det gött!Painkiller World Tour 1990


Julklappar åt mig själv? Javisst. Vad kan då passa bättre än en vintagetröja från "Painkiller"-turnén, dessutom till ett betydligt mer förmånligt pris än vad vintagetröjor brukar ligga på? Det var på tok för länge sen jag köpte vintagegrejer, har verkligen saknat känslan. Till symaskinen!


Recension: Tankard - Vo(l)ume 14


. . .CONTINUE READING >>

Nu har jag iallafall slutat skolan och kommer därmed ha mer tid över för recensionsskrivande. Här har ni mina åsikter angående TANKARDs nya platta. Jag gillar annars TANKARD rätt bra, men det här var faktiskt inget vidare.

Årets bästa plattor by GetMetal


Nu har vi skribenter på GetMetal.com utnämnt årets bästa plattor. Ni ser mina tre överst på sidan. Go and have a look!

Två tänkvärda inlägg

Denna gråtråkiga söndag, dagen innan kursprovet i Matte C, tänkte jag inte kläcka ur mig något själv utan istället låta två vettiga tjejer föra min talan inom två aktuella diskussionsämnen.

Angående CRASHDÏET:
http://ladydoordie.wordpress.com/2010/12/18/come-on-boys

Angående MUSTASCH:
http://soulcollector.blogg.se/2010/december/ralf-mustasch-leker-bad-rockstar.html


Det verkar tydligen vara inne att spela tuff bland svenska band. Visst, det är jättecoolt att bete sig som ett jävla svin. Det är också coolt att försöka tuffa till sin attityd genom att använda sig av "tortyr" och annan skräckteater på scen när man är ett pojkband som spelar nysleaze. Tacka fan för att jag inte gillar något av banden.

Årets 6 bästa album

Eftersom året lider mot sitt slut har jag tagit mig friheten att utnämna årets 6 bästa album inom de genrer som jag ägnar mig åt, det vill säga heavy/thrash/power metal. Inte ens jag har undgått att se att WATAINs album har blivit hyllat överallt, men eftersom jag inte har såpass bred musiksmak så får ni tåla att den plattan inte finns med på min lista.

Över lag tycker jag faktiskt att det har varit ett dåligt år. Många stora namn har släppt album men få har lyckats resa sig ur den mediokra sörjan. Egentligen har det här året bara givit oss (mig) en enda fullträff vilket inte gjorde det helt lätt att ge de andra albumen en rättvis plats i listan. Hur som helst..


1. ACCEPT - "Blood of the Nations"
Då det egentligen bara har varit ett enda nytt album på hela året som har fått mig att sätta kaffet i halsen så var det inte särskilt svårt att utse årets bästa platta. "Blood of the Nations" piskar alla andra albumsläpp i år, trots att den legendariske Udo Dirkschneider inte längre står för vokalistframförandet. Jämnt, högkvalitativt, klockrent.
Bäst: "Blood of the Nations"

2. IRON MAIDEN - "The Final Frontier"
Trots en ojämn, alltför lång och bitvis svårflörtad platta så är IRON MAIDEN alltid IRON MAIDEN. Spår som "The Talisman", "Mother of Mercy", "The Alchemist" och "The Man Who Would Be King" får mig snabbt att glömma de mindre lyckade partierna i skivans början.
Bäst: "The Talisman"


3. OVERKILL - "Ironbound"
OVERKILL har utan tvekan bibehållet soundet i sin ungdomligt sprudlande energiska thrash metal sedan debutalbumet 1985. Förutom det oförståeliga faktum att de formligen gödslar med lugna intron så sviktar varken låtmaterialet eller den musikaliska prestationen.
Bäst: "Bring Me the Night"


4. ENFORCER - "Diamonds"
Tack och lov har ENFORCER lyckats klämma ur sig mer än en skrattretande fantasilös titel. "Diamonds" är tvärtom ett stycke riktigt bra heavy metal, med betydligt mer känsla än vad man kunde utvinna ur debutalbumet. Fortsätt så!
Bäst: "Walk With Me"5. HELSTAR - "Glory of Chaos"
Som jag skrev i min recension så levererar HELSTAR knäckande bra speed/thrash metal i sitt nya jag. Som en skoningslös mördarmaskin slaktar de alla tvivel om att det steg de har tagit framåt i utvecklingen är positivt. Emellertid känns vissa passager alltför bekanta och en extra dos variation hade inte skadat.
Bäst: "Trinity of Heresy"

6. STEELWING - "Lord of the Wasteland"
Nyköpings-nykomlingarnas debutalbum slår många veteranband på fingrarna, med en tilltalande oldschool utstrålning och en fantastisk vokalist i fronten. En och en hade jag dock önskat att låtarna höll en högre standard, men tillsammans bildar de en oemotståndlig helhet. Jag ser fram emot uppföljaren med spänning.
Bäst: "The Illusion"
Vilken är årets bästa platta enligt dig?

MEGADETH och SLAYER till Sverige!


JAAAAAAAAAA!!!!!! I snart två år har jag väntat på det här beskedet. 19 mars intar mina gudar MEGADETH Arenan i Stockholm i sällskap med SLAYER. Snacka om att det här gjorde min dag. 2011 ser ut att bli ett sju helvetes konsertår!

På hårdrocksfronten intet nytt


Upploppet fram till jullovet har tagit sin början och jag har inget av värde att dela med mig av till er för tillfället. Hör ni inte av mig på en vecka så vet ni att jag har fullt upp med skolan. Hårdröck änd öut!

STEELWING supportar ACCEPT


Har tomten bestämt sig för att uppfylla mina önskningar i förskott, eller vad är det frågan om? Om inte mina pengar räcker till båda konserterna så har Sweden Rock nu fått sig en rejäl konkurrent. Det räckte tydligen inte med ACCEPT har årets bästa platta med sig i bagaget, utan nu ska även STEELWING supporta. Vilka kanonnyheter!

WOLF är förband under ACCEPTs vända i Storbritannien. Tänk om även de hade supportat ACCEPT i Sverige... Vilken sjuhelvetes jävla drömkonsert det hade blivit. Men jag har inte gett upp hoppet om det än, hör ni det killar?!

R.I.P Dimebag Darrell


Det är mycket ledsamheter här i bloggen nuförtiden. Idag är det sex år sedan den legendariske Dimebag Darrell sköts till döds. PANTERA var enligt mig inget att ha på 80-talet, men efter det banbrytande albumet "Cowboys From Hell" 1990 blommade de upp i sitt rätta element. Nej, fenomenet PANTERA kommer aldrig att falla i glömska. Oavsett vad orsaken till att ett band slutar är, så kommer de bli ihågkomna om de har skapat odödlig musik. Det ser vi fans till. Och nu syftar jag inte enbart på PANTERA..


Dagen till ära uppmärksammar jag två galna PANTERA-låtar. Jag står fortfarande för att riffet i "Revolution Is My Name" är ett av världens bästa.

PANTERA - "Shattered"


PANTERA - "Revolution Is My Name"JUDAS PRIEST lägger ner
Bilder från då jag såg JUDAS PRIEST 2008 - lyckligt ovetandes om att det skulle bli den näst sista gången.

Idag publicerades domedagsnyheter för ett av världens genom tiderna bästa band. JUDAS PRIEST lägger ner och ska nu göra sin allra sista världsturné, där de som tur är även passerar Sweden Rock Festival. Jaha, nu var det inget snack om vart jag befinner mig den 9 juni. Fan, fan, fan! JUDAS PRIEST är ju odödliga.. Nog för att gubbarna är gamla och har hållit igång sedan 70-talet, men jag hade inte en tanke på att de skulle lägga ner. Är det här startsekvensen för alla gamla band att kasta in handduken, eller vad är det frågan om? The world is falling apart..

Ny video med MOTÖRHEAD


MOTÖRHEAD släpper sitt nya studioalbum "The Wörld is Yours" via Classic Rock Magazine om en vecka, och idag (jag menar igår) släppte de en video till låten "Get Back in Line". Lite halvtrist video om jag får säga det själv, men MOTÖRHEAD låter som de alltid har gjort och Lemmy är lika stencool som vanligt. Inte för att någon hade förväntat sig några revolutionerande förändringar direkt.

Och visst hade det varit väldigt trevligt att kunna besöka Debaser i Stockholm på onsdag för att bevittna KREATOR, EXODUS och DEATH ANGEL? Väldigt trevligt säkert om man är bosatt i staden i fråga, är gammal nog och inte har några förpliktelser i vardagslivet. Jag är inte avundsjuk på dem som ska dit. Alls.

Pt 1: Sweden Rock vs Getaway Rock


Ungefär såhär mycket lockar Sweden Rock Festival vs Getaway Rock Festival mig i nuläget. Som ni kanske kan lista ut av min fina bild här ovan så är jag sjukt besviken på Getaway-släppen hittills, medan Sweden Rock tvärtom har gjort mig positivt överraskad. Jag kommer uppdatera dessa listor allt eftersom de fylls på - om de nu bokar fler band som jag tycker är värda att se.

Se de fullständiga bokningarna hittills [här] och [här].