Bigger, longer and uncut!

Jag har bestämt mig. För att inte lägga av med bloggandet. Så lätt blir ni inte av med mig! Istället har jag påbörjat ett nytt litet projekt som lär vara klart inom någon vecka. Då blir det bloggande igen, i vilken riktning det blir återstår att se.

Förresten så var det otroligt många av er som röstade. Det hade jag faktiskt inte trott, men det tackar jag ödmjukast för. Ni namngivna personer som har givit respons i kommentarsfältet förtjänar naturligtvis också cred. Allt har varit till stor nytta för mig i det som jag nu håller på med.

Jag återkommer!

Vad vill ni läsa om?


Jag tror nog att de flesta som brukar läsa min skit har lagt märke till att aktiviteten här på bloggen sannerligen är låg. Anledning? Bristande inspiration. Jag vet helt enkelt inte vad jag vill med bloggen. Jag är inte tillräckligt mycket av en exhibitionist för att driva en egoblogg och jag har egentligen inte tillräckligt bred musiksmak för att driva en musikblogg. Och frågar jag er vad ni vill läsa om så är det ytterst få som svarar. Trots detta så har jag faktiskt ingen bättre idé än att fråga er.

Jag kanske lägger ner bloggen nu ett tag, men även om jag gör det så kommer jag nog köra igång med något (annat?) snart igen. Därför skulle jag uppskatta era synpunkter. Och det är faktiskt inte så jobbigt den här gången, bara att kryssa i en box. Eller flera, om ni så vill.

webvoter-omröstning
Vad vill du läsa om?

Kläder osv
Låttips
Mig (höhö)
Musiknyheter


Rainbow - Tarot Woman


"Tarot Woman":

RAINBOW. Ronnie James Dio. "Tarot Woman". Artworket, artworket för helvete! Bättre än så kan jag inte förklara förträffligheten som denna platta besitter.

Dagens i-landsproblem

Fy fan. Just nu är jag så jävla förbannad på mig själv. Som ni vet så är ett av mina stora intressen vintage merch, och idag gick det ut en drös riktigt fina patches på ebay. Jag satt och kollade klockan under hela tiden jag käkade (för att kunna buda i sista minuten) och när jag var färdigäten så var det fortfarande 20 minuter kvar tills auktionerna skulle gå ut. Då tog jag upp basen och pillade lite på den för att få tiden att gå. Och helt plötsligt var klockan alldeles, alldeles för mycket och jag fick panik. Skrek "FUCK, FUCK, FUCK!!" och rushade in på Ebay. Alla auktioner hade naturligtvis gått ut, förutom en, som gick ut om mindre än en minut. 5 sekunder kvar, buda, bekräfta bud... Och jag hann. Så en liten W.A.S.P.-patch blev det iallafall. Men hur kan man vara så ofantligt klantig?! Ahhhh. Jag förtjänar stryk.


Film till 2012 - "Bröderna Hårdrock"


Klicka på bilden för att läsa hela artikeln.

Nu ska det tydligen släppas en ny film, regisserad av Ulf Malmros, som inspireras starkt av filmen om ANVIL samt Bröderna Hårdrock, vars IRON MAIDEN-fanatism är vida känd. I filmen, som kommer att heta just "Bröderna Hårdrock", ska de två huvudpersonerna ordna ett stort hårdrocksevent i sin lilla ort. "De vill inte därifrån", säger Ulf Malmros. "Hårdrockare är mycket konservativa och vill att allt ska vara som det alltid har varit. Resten av världen har en drivkraft att utvecklas."

Förutom det generaliserande uttalandet om att alla hårdrockare skulle vara extremt bakåtsträvande (nog för att jag själv hör till den kategorin, men det finns faktiskt ganska många andra hårdrockare som är fullt nöjda att leva i nuet och med dagens hårdrock) så verkar Ulf Malmros ha sytt ihop två starka inspirationskällor som mycket väl skulle kunna bli en nykter skildring av den gamla hårdrocken - så som den är idag. Eller så blir det ett så pinsamt fiasko att man kryper under bordet och sätter på en skiva med Miley Cyrus istället, det återstår att se.

Burning Star


Jag har blivit helt förälskad i debutplattan av HELSTAR - Texasbandet vars senaste skiva jag recenserade i november. Den plattan bjöd på bra och rejäl skogshuggarthrash, medan debutplattan "Burning Star" är något helt annat. Detta är heavy metal med känsla, toppat med James Riveras galna, blodisande high pitched-skrik, som skär genom märg och ben. Rysligt bra.

"Burning Star
":


"Run With the Pack":


"Shadow of Iga":


Och ursäkta så mycket för att jag inte gör något annat än att pracka på er låtar som ni antagligen inte alls vill höra, men för tillfället händer det faktiskt inget i världen som är snaskigt nog att skvallra om.

ACCEPT - Starlight


Köttigt riff. Allmänt bra låt (minus refrängen).
Annars måste jag faktiskt säga att majoriteten av ACCEPTs 80-talslåtar ter sig tämligen mediokra jämfört med "Blood of the Nations". För första (och sista?) gången i mitt liv är jag faktiskt GLAD över att jag är ungdom på 2010-talet. Inte illa.

Stick Stickly..


Om ni undrar var jag har hållit hus så kan jag meddela att jag som bäst håller på att repa mig från maginfluensa. Trevligt värre. Just därför tycker jag att jag förtjänar att få klaga lite. Den här gången består klagandet dock enbart av ett ord: Metalcore. Min uppfattning om helvetet här på jorden. Låten här ovan är ett riktigt praktexemplar. Spola fram till 2:45 om ni inte vill gå miste om de allra bästa bitarna.