Recension: Sitra Ahra


. . . CONTINUE READING >>


Det är inte ofta jag blir imponerad. Men det händer uppenbarligen. Imponerad, chockad och förvirrad. Detta var definitivt sista gången jag hade fördomar om symfonisk metal.

Accept till Sverige 2011!


ACCEPT TILL GÖTEBORG 15/2 2011!
JAAAA!!! Fan vad gött! Ni som har läst min recension på Blood of the Nations, deras nysläppta platta, vet att jag avgudar den. Sedan dess har jag haft en europaturné i åtanke. Men nu har det gått från hopp till verklighet. Ni kan slå er i backen på att jag kommer infinna mig på Trädgårn den 15/2! För er som har långt till Götet kan jag meddela att de gör en spelning även i Stockholm, Fryshuset, den 17/2.

2011's konsertår börjar se jävligt bra ut!

Blood red skies


Efter en alldeles för lång tid utan en Judas Priest-period har jag nästan glömt bort hur överjävligt bra de kan vara. Denna låt är i sanning ett praktexemplar, som jag av okänd anledning inte ägnat särskilt mycket uppmärksamhet åt tidigare. Hur vore det med ett par turnédatum i Sverige, Priest?

Skjortfredag"Du glömmer väl inte skjortan och truckerkepsen imorgon!" beordrade min kompanjon Adolf mig igår. Visst, din önskan är min lag. Skjorta och truckerkeps blev det. Jag ser ut som en bonnlurk. Dock kan jag väl trösta mig med att skinnbrallorna bröt av rätt rejält.

Det är fredag och jag sitter för närvarande hemma hos Fred. Resten lämnar jag åt er fantasi. Ha en bra kväll!


Recension: Aqua


. . . CONTINUE READING >>

Hjälp. Att Maiden faktiskt kommer hit har inte gått in riktigt än. Det avslöjades ju för ett par veckor sedan att de möjligtvis skulle komma till Ullevi, men jag vågade inte hoppas. Det blir uppenbarligen ingen inomhusturné (vilket jag trodde, och i ärligthetens namn hoppades på mer), men vafan, de kommer HIT! Även om det ser ut som det bara blir en sverigespelning så är jag mer än nöjd. Fjärde gången gillt. Jag längtar så jag kan dö.

Men resten av världen rullar ju på ändå. Recensioner ska skrivas, plugg ska göras, hästar ska tävlas och tränas. Angra har precis släppt nytt, men jag blev måttligt imponerad. In och läs med er nu!

MAIDEN TILL SVERIGE!!!!!!!!!!

Maiden. Till. Sverige. 1 Juli. Ullevi. Nästa. År. Jag. Dör. Jag. Dör. Jag. Dör


AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!aewfb<fghaäodsisbaDFiuöiabsdfiuofg<fuogoGUFHUWÅFHSIBFÖOFHOBÖBFBG<UO

Läsning


För ett par dagar sedan fick jag hem Dickinson's och Mustaine's biografier
, vilka ska bli en fröjd att plöja igenom! Livshistorierna av frontmännen till världens två bästa band kan man bara inte gå miste om att läsa. Mustaine's exemplar har redan tjänat sitt syfte genom att ockupera min pojkvän. Som den trogna Megadethanhängare han är ligger han nu totalt skärmad från omvärlden och gosar med boken. Borde jag blir svartsjuk?

Dagens konstaterade: 2011 kommer bli ett riktigt jävla maffigt år på skivsläppsfronten. Nyss meddelade Steelwing att de redan börjat jobba på sin andra platta som kommer släppas nästa år. Steelwing, Wolf, Anthrax, Testament, what's next? För tillfället får jag dock hålla till godo med att recensera band som Therion och Angra.

365 dagar, 52 veckor, 1 år


Herrejävlar vad man såg ut för exakt ett år sedan. Jag har ju inte ändrat mig lite heller. Söndertuperat hår, lugg, överdosering av zebra- och leopardgrejer, enradiga nitbälten, stjärnor, high heels (varje dag! Stackars mina fötter, hade jag varit dem hade jag gjort revolt) och en massa smink. Nu för tiden får ni ju inte se så överdrivet mycket bilder på mig men nu är det naturligt hår, minimalt med smink (sover hellre på morgonen), bandtröja, tights/jeans, reebok och skinnpajen som gäller.. Inget krångel här inte.

I november förra året insåg jag att jag inte kände mig alls hemma i klädstilen ovan, som jag ändå bar i flera år i olika versioner. Men som det är nu trivs jag fullkomligt. Måhända är det inte lika "snyggt" och "sexigt", men jag orkar inte göra mig till längre. Att trivas med sig själv är det enda som betyder något. Och som tur är behöver man ju inte vara snygg för att få lyssna på metal. Även om en del verkar vara av en annan uppfattning.

Recension: Blood of the Nations


. . . CONTINUE READING >>

For the blood of the nations


Jag har precis recenserat Accepts nya platta och blev i den vevan helt frälst. Jävlar vad grymma de är fortfarande, även utan Udo! Mark Tornillo gör ett bra jobb och plattan har en otroligt hög standard. Spåret ovan är utan tvekan en av mina absoluta favoriter. Nu ska jag hugga igång med ett par demos. Någon som vill få sin demo recenserad (så länge den är inom mitt kungadöme, dvs heavy/thrash/power)? Säg till för helvete!

Jag fick igår reda på den ytterst tråkiga nyheten att Enforcer inte längre är en del av Blind Guardians europaturné. Igår var allt väldigt förvirrande men idag gick Enforcer ut med att anledningen till detta avhopp var den trytande ekonomin. Jag blev riktigt besviken, jag hade nästan sett fram emot Enforcer lika mycket som Steelwing och Blind Guardian. Enforcer är ju trots allt Sveriges tredje bästa band. Men det kommer väl fler tillfällen att se dem. Vi får nöja oss med Stålvingarna som förband. Ja, jag klagar inte.

GetMetal.com


Som jag nämnde för några veckor sedan så är inte mitt skrivande längre bara på bloggnivå. Från och med nu kommer jag recensera för GetMetal.com, en metalsida som gjort en nystart nu i höst. Det är alltså där mina kommande recensioner kommer publiceras, istället för här på bloggen.

Men innan ni börjar jubla kan jag meddela att jag tänker fortsätta blogga ändå. Så lätt blir ni inte av med mig! Jag kommer också länka till recensionerna här i bloggen så ni kan läsa dem. Hittills ligger mina recensioner på At the Edge of Time, Final Frontier och Black Label Society's nya Oder of the Black ute. Jag tror det här kommer bli skitbra!


[Till GetMetal.com]
[Till min recension av Order of the Black]


Get metal - and stay metal!

I came to shred
Hon lever!
Jag vet att det inte verkar så, men ja, jag överlever på mitt eget sätt här i pluggvärlden. Tyvärr tar skolan upp all min hjärnkapacitet (det lilla jag har) och när jag väl kommer hem och sätter mig med ett tomt inlägg är hjärnan minst lika tom som inlägget. Ska försöka ändra på detta.

Efter en förträfflig fredag-lördag kan jag meddela att livet leker - om det inte hade varit för det jävla fysikprovet på onsdag. Då vet ni vad jag har för mig fram tills dess. Men Fred hade med sig tröjorna ovan (från Rockmerch) och lite annat som jag ska sy om, så det får ni väl se någon gång under de följande dagarna. Physics änd aout!