Åktur


Bettan on the move! Drar till warnbys nu och kommer hem någon gång i morgon. Rätt smidigt att ha replokal, pojkvän, gitarrist och trummis på samma ställe måste jag säga..

Är för övrigt sjukt trött och huvudet känns som det väger mer än dolly partons pattar tillsammans. Magkatarr och kaffe är ingen bra kombination kan ni kanske räkna ut, och därför råder total avhållsamhet från min lilla abstinenskälla. Undrar hur länge jag klarar mig. Kaffeberoende och så ung, vilken tragedi.. Well, kan jag bara sno åt mig någons säng i eftermiddag ett par timmar så ska jag väl klara natten.

Simon Cruz


För er som gått miste om denna sleazenyhet kan jag passa på att dra den när jag ändå var i Crashdïet-vevan och köpte The Unattractive Revolution. Det är väl därför jag har den här bloggen, right?

Varför Crashdïet åter är på tapeten är för att de har en ny sångare. 2005 spelade de in sin första platta, Rest in Sleaze. Men bara ett år senare hittades Crashdïets grundare, dåvarande vokalist och gitarrist Dave Lepard död i sin lägenhet. Efter det var det en tung period för de stackars satarna innan de lyckades få tag i Olliver Twisted och de spelade in The Unattractive Revolution.

Men det var uppenbarligen inte rätt eftersom Olliver Twisted hoppade av förra året. Nu har de dock fått tag på Simon Cruz, en jävla talang och helt rätt för Crashdïet. Det är bara att kika in på deras myspace för att höra den aktuella singeln Caught in Despair och fastställa att jag har rätt. Det planeras ett nytt album i början av 2010. Can't wait!


Aerime in STHLM

Magkatarr, urinvägsinfektion, ppillerstrul, sjukhusbesök och överdosering av verktabletter har härjat stackars hårdrockarn den senaste veckan. Inget att blogga om med andra ord. Ni ska veta hur synd det är om mig men också hur grymt kul jag hade dagarna i hufvudstaden. We do as usually and let the pictures tell!I väntan på tunnelbanan. Morsan skulle ta ett coolt kort på mig men Lilian förstörde alltihop genom att dyka upp bakom mig och ropa rappappappappappaiap (den galna fågeln i Kalle Anka, you know). Där rök den coola minen.Sen var det vindfan som förstörde alltihop och mitt hår blåste åt helvete.


Jag inledde fint med att köpa två väskor, ett part jeans, ett linne och ett bälte för sammanlagt 270 spänn. Jag är shoppingguden, utan tvekan!


Samt en kedja (eller massor, som satt ihop. Egentligen ett halsband, men kika på de två följande bilderna för att se användningsområdet)


Andra dagen iförd nya jeansen (nej, det är verkligen inte jeansleggins, god no!), nya väskan och nya kedjan i snålblåsen utanför naturhistoriska


Halsband som kedja à la Nevnarien!


Närbild på mina färdigstylade boots som jag hintade lite om innan jag drog. Nice eh? En kille som jobbade i kassan på H&M sa "Alltså, du har grymma skor! Jag måste bara fråga var har du köpt dem?" Own creation, baby!


Snygga 12cm-pjucks för 200 spänn kunde jag inte hålla mig ifrån heller


Och inte en skiva för 60 spänn heller, speciellt eftersom det stod en sleazeare i kassan!


På kvällen var det Kungsholmen. Fish n' chips! Well, lika bra att jag vänjer mig om jag nu ska flytta till London.


Tredje dagen åkte ormtightsen på.


Någon mer än Sanibo som diggar min arm?
Och jag hittade mig själv i en hårsalong! Jävligt dyrt tyvärr, kunde burit iväg med hela hyllan annars. Säker mycket bättre än den billiga skit jag använder. Någon richbitch som testat dessa?


Vi åt lunch och jag försäkrade gästboken om att jag skulle komma dit igen.


De andra kände sig bara tvugna att gå in på systembolaget och kolla vin, så jag hade så tråkigt att jag gick in i en snobbig inredningsbutik och köpte en sked. Expediten blev skitsur för att en sån som jag var där, hon trodde väl att jag jävlades med henne när jag slängde fram den där ynkliga skeden på disken och hon slapp ur sig ett skeptiskt "Den DÄR?" Well, hon var ju inte helt ute och cyklade.


Smågrejer på Punktshop, min favoritbutik som säljer nitar/armband/tröjor/piercingar, ni vet stilen.


På tåget hem såg jag till så jag fick användning för min sked. Vem fan köper annars yoghurt som färdkost? Tur att SJ har mig, annars skulle de gå i konkurs. Iallafall youghurtleverantören.


Sista bilden, jag och en massa påsar och väskor. Gjorde en så ful min så den får ni inte se, sorry.

Heading for STHLM


Stockholm is next! Imorgon bitti går tåget till hufvudstaden af Svea Rike och då ska helst Aerime vara påstigen. Som alltid när jag ska försvinna någonstans kan vi dra en somebody-up-there-(call-him-god-if-you-like-)loves-Aerime-lista;
  • När jag rivit ut hela min garderob (ni vet hur det ser ut) och lagt fram kläder tills imorgon (på morgonen kan man inte tänka klart, ibland inte alls) så upptäckte jag att min zebrajacka var spårlöst borta. Ingen ovanlighet när det gäller mig, men ändå jävligt störande. Så jag konfronterade Morsan, Max, min garderob, fyra till garderober i huset, innehållet under min soffa, innehållet i alla tvättkorgar och slutligen innehållet under min säng (now we're talkin, det skulle behövas ett helt grävmaskineri för att få fram något som gömde sig längst in där) utan resultat. Untill jag fick en snilleblixt och hittade, förutom jackan, en vit bandana och ett Maidenlinne i Bettans case. Inte konstigt att jag fick leta. Vem fan lägger sina kläder i bascaset?
  • For the first time in my life har jag faktiskt pengar att shoppa för när man åker på shoppingtripp (Astrid har alltför bittra efterfarenheter av detta). Vic höll dock inte med, när jag stolt deklamerade att jag fortfarande hade kvar JÄTTEMYCKET pengar, hela tre tusen, så bara garvade han åt mig. Son of a bitch..
  • Jag har lyckats trycka ner alla kläder och tillhörande grejer i den pyttelilla weekendväskan som Morsan gav mig, vilket är ett under. Sa 'fan, när jag har lagt ner tightsen kommer den här vara proppfull' när jag såg den. Eller okej, jag erkänner. Det allra första jag sa när jag såg den var 'öh Morsan.. Den är BLOMMIG'.

Nu hinner jag inte skriva mer om ödets nycker, för som ni ser på bilden här ovan så har jag work to do.
Well, vi får väl se - boots med för stora skaft, läderband och en skål nitar.. Vad kan kreativa jag koka ihop på de här ingredienserna?

Håll er till tåls så bloggar jag mer från Stockholm. Och håll hårt i hatten cause now Aerime is back in town!

Anthrax ställer in!


Sonisphere endagsfestival äger rum idag på Hultsfred. Men Metallica, Lamb of God, Cradle of Filth, Machine Head, Dead by April, Meshugga, The Hives med flera får klara sig utan Anthrax.
Anledningen till detta plötsliga avhopp är att vokalisten meddelat sitt band att han har blivit allvarligt sjuk och inte kan göra några spelningar på ett tag framöver. Tråkigt för Anthrax, tråkigt för alla som är på Sonisphere idag. Banden på Sonisphere tilltalade mig inte såpass att jag ville dra iväg (pengar, tid, pengar, tid), men vi här hemma skrattar elakt åt er som åkt till festivalen för Anthrax skull. Äh. Ni får hålla till godo med Metallica.


Här är spellistan för den nyfikne;
Stage 1
13.05 ADEPT
14.45 LAMB OF GOD
16.30 CRADLE OF FILTH
18.30 MACHINE HEAD
21.00 THE CULT
23.45 METALLICA

Stage 2
12.25 DEAD BY APRIL
13.45 THE INT. NOISE CONSPIRACY
15.45 MESHUGGAH
17.30 MASTODON
19.45 THE HIVES
22.30 PRIMAL SCREAM

Scenbrallor for sale!


Nu har ni allt missat nåt! De trashade jeans jag hade på mig på vårat senaste gig (har någon råkat glömma - kasta en blick några centimeter åt vänster och ni ser dem på min profilbild från tillfället) har jag nu bestämt mig för att sälja.

Man kunde ju tycka att folk skulle kasta sig över Aerimes scene costumes men icke.. Är jag inte värd mer än 21 spänn?! Skitsamma om brallorna är snygga (they are!), alla borde vilja ha på sig mina kläder.. eller varför inte bara ligga och smeka dem? Eller hänga upp dem i ett träd eller.. Well, jag skiter i vad ni gör med dem, pissa på dem om ni vill, men buda på mina brallor så blir Aerime glad på sina läsare. Got me?

Länk till objektet: http://www.tradera.com/Ljusa-trasiga-jeans-stupror-cheap-monday-glam-sleaze-rock-auktion_95440247Latest info


Information är uppdaterad och förbättrad. Så, wanna know more about Aerime? Click here.

White line fever


Idag kan jag skriva under på talesättet 'inget ont som inte för något gott med sig'. Det dåliga började med att jag kände mig halvkass, urinvägsinfektionssymptom. Well, eftersom halva mitt liv har gått ut på att störta till sjukhuset så fort jag får minsta lilla känning (är nämligen född med svår reflux, kul va?) kan ni ju gissa var jag tillbringade resten av den dagen. I korridoren på barnavdelningen.

Frusen (vad hade de för jävla superaircondition? Det var fan varmare utomhus), uttråkad (sitta på en stol och stirra in i en vägg i flera timmar kan inte vara kul ens om man går på LSD), hungrig (ingen mat sedan frukost och klockan var nästan tre, en katastrof om man ser till mina normala matvanor) och sur (medföljer alltid när jag är hungrig).
Tillslut lyckades vi tjata oss till så vi fick gå iväg och köpa något ätbart, och när vi stod inne på pressbyrån med våra mackor och kaffekoppar som två (eller, åtminstone i mitt fall) utsvultna vargar så får jag syn på ett välbekant face i pockethyllan över nyheter. Lemmy räddade min dag!

Jag har bara kommit en liten bit in i boken men han är väldigt lik mig, tycker som jag, i vissa avseenden. Eller egentligen är det väl jag som tycker som han.. Jag hade bara läst prologen när jag tänkte 'Yes! Äntligen en skitig, rolig självbiografi om en rockstjärna med en tuff uppväxt och benhårda åsikter. Fan, att äntligen få läsa en bok av någon som anväänder svordomar lika mycket som jag!' .

Bara för att nämna två saker; båda anser att Josef i Bibeln måste varit rätt korkad om han svalde Marias förklaring på hur hon blev med barn ("Josef, jag är gravid, en ande gjorde mig med barn!" "Okej") och vi båda älskar hästar.. Passar perfekt ihop, aight?
Dessutom har jag fångat Lemmys blick under ett Motörhead-gig för hundra år sedan när en full tjänstvillig snubbe lyfte upp mig på sina axlar (inte så konstigt att jag drog blickarna till mig, eftersom en liten brud helt plötsligt reste sig en meter över alla andra i publikhavet. Underbart tills även vakten upptäckte mig, vilket inte tog många sekunder..).
Vad säger ni, ska jag skicka över en ett brev och en vigselring?


Vision from God


Efter idag har jag nästan blivit religiös. Trodde jag aldrig att jag skulle skriva här. But I swear, idag pekade han däruppe med ett snällt finger på lilla Aerime.

Det började med att jag och Astrid skulle in till stan. Försenade som vanligt (vad annars? 'Aerime' och 'passa tider' är motsatsord) såg vi bussen stanna på hållplatsen när vi var kanske hundra meter därifrån - kan ha varit mer, eller mindre, jag är dålig på sånt - men however, jag har sett bussen stå där förut och då har jag ALDRIG hunnit med. Men vi kutade som galningar i klackarna och bussen stod snällt och inväntade våran ankomst.

Väl inne i stan drog vi runt en stund, och helt random nämnde jag för Astrid att jag hade sett en brud i ett par skitsnygga ormtights, men det skulle nog bli ganska svårt att få tag i exakt såna som jag ville ha. Tio meter senare, vad tror ni inte jag får syn på då?

Barnsligt glad och lycklig sprang jag till bankomaten för att köpa skönheterna, och upptäcker vad? Att jag har 500 spänn i plånboken som jag inte hade en aning om att jag hade.
Detta gjorde att jag inte var lika snål som vanligt utan förutom tightsen (250:-, dyrt!) så kom jag över ett litet nitarmband också (man kan aldrig få för många you know). Dessutom var det nickeltestad plast, bara för säkerhets skull. Hm, fint för mig som är nickelallergiker..

Sen att jag åt macka med rödbetssallad som jag spillde över hela bordet, brickan, mig, kladdkakeskedarna, mina ben och till slut tappade en köttbulle i gräddklicken på Astrids tallrik med kladdkaka (gissa om hon blev förbannad) hör inte hit.. Äh, man kan ju inte vara bäst på allt.The beautys! Glansiga och ormskinnsliknande just as I wanted.
Armbandet trivdes bland sina nya kompisar (again; man kan ALDRIG få för många).


Kan Ellos kan Ica!


Jag håller i allra högsta grad med Fia när hon upptäckt att man inte ska rata "tantbutiker", utan gräver man lite kan man hitta de mest läckra fynd.. Detta gäller uppenbarligen inte bara Ellos, som var fallet, utan även Ica! Sprang förbi kartongstället med reaskivor idag, i full brått med en skrikade morsan i kön om att jag skulle skynda mig, och med famnen full med body butters och annat onödigt till extrapris. Fick syn på Number of the Beast bland Vikingarna och ABBA Greatest Hits. Då kunde jag naturligtvis inte hålla mig ifrån att ivrigt riva igenom hela stället.

Mina fynd ser ni ovan. Tyvärr var utbudet på Maidenskivor slut efter tre exemplar av Number of the Beast och en The X-Factor - och de båda har jag naturligtvis.
Kvar återstod två The Essential Judas Priest och ett ex av Europes Rock the Night. But hey, 99 spänn?

Nu har jag utökat min enorma skivsamling till 25 skivor. Robban Becirovic, snart är jag ikapp dig!

Die, nails, die!


Nu orkar jag inte längre. Tjejer ska ha långa vällackade naglar, har jag hört. Nagellack, alright. Men fylla på och göra om så fort det gått bort en flisa? Öh, få ett ryck innan en spelning eller liknande och sedan låta det skavas bort innan jag får dåligt samvete och kletar på nytt (när ens pojkvän börjar klaga är det kris..) är more Aerime-style. Men långa naglar? En basist? You're kiddin me..

Nu har jag dock varit utomlands en hel vecka utan tillgång till Bettan, och då växer naglarna lite som de vill (mina naglar vägrar fatta att matte är basist och inte vill ha långa fina tjejnaglar), och helt plötsligt när jag rusar hem till Bettan igen har de utvecklats till några slags långa prinsessnaglar som det absolut inte lämpar sig att spela något stränginstrument med.

Nyss gick jag resolut och hämtade farsans fotfil (who said nagelfil? Det är för veklingar). Now they're gonna die, så jag kan pilla på Bettan i lugn och ro.


Vi får hoppas att det här var det första och sista inlägget jag ägnade åt naglar.

Nytt från Priest


Nu får ni hålla klorna vässade och armbågarna vassa, för den 13e juli släpps A Touch of Evil - Live 2005-2009. Ett måste att lägga vantarna på för den som samlar, vill veta vad man har gått miste om om man suttit hemma och ugglat istället för att gå på konserterna eller är en allmän Priest-maniac (alla gillar väl Priest?!).
Detta är en sammanfattning om vad Judas Priest har haft för sig ute i världens arenor de senaste åren. Ingen dubbelplatta tyvärr (?!?!), men här är setlistan;

1. Judas rising
2. Hellrider
3. Between the hammer & the anvil
4. Riding on the wind
5. Death
6. Beyond the dissident aggressor
7. A touch of evil
8. Eat me alive
9. Prophecy
10. Painkiller
11. Realms of death

To me, that sounds like a real tasty piece of cake! Recension kommer när plattan är igenomlyssnad.


Menorcatrip

Aerime is back!
Och har en nästan lika enorm bildbomb att bjuda på den här gången som vid Frankrikeresan. Dock hade jag inte med mig kameran så mycket som jag borde, eftersom jag var sjukligt rädd att den skulle bli snodd. Well, here you go, det blev visst en hel del bilder ändå. Enjoy rockers!


Flygtider är vidriga. Klockan 01:45 är inte ens Aerime pigg..


Lyckades låta bli att somna och piggnade till lite när jag gjorde ett intressant, dittills oupptäckt fynd.


Och kolla bara vilka snubbar som dolde sig bland bladen! Checka Nicko's brallor, hot eih?


Vi mellanlandade i landet Skåne. Det märks vad de gör på fritiden


Jag fördrev tiden med mina älsklingar


Watch out for the ripper!


Har man tråkigt om man tar kort på sina fötter?
Jag tror redan vi har fastställt att jag är hopplös..


Äntligen lyfte planet (stackarn kom knappt upp i luften på grund av alla nya passagerare, believe me, de var MÅNGA) och maten delades ut. Gissa vem som var hungring?


Plötsligt uppenbarade sig snötäckta berg och jag trodde vi hade flygit fel


Kolla vad man kan hitta om man är duktig! You see the dragon eih?


Landad på Menorca och i väntan på väskorna (det tog en evighet; you know, spanjorer har inte bråttom "mañana, mañana!"). Jag har förresten pimpat mina skor, nice va?


Väl inskriven på hotellet fick alla under 18 blåa band, ett glas vatten och tabletter. Morsan och farsan lurade mig och skickade mig till ett menorcanskt psyke istället för ett all-inclusivehotell


Vi fick.. (well, bilden talar för sig själv) god dessert


ANDRA DAGEN;

Eve vid hamnen. Mongo-smiling med rödbränd näsa och morsan på Toro Negro


Röda spandextights it is!


Brutalt och gött.


Raaaap!


Av någon anledning blev bilderna betydligt suddigare och flummigare efter biffen, vetefan vad de kryddade med..


Då fick blixten göra sitt, tyvärr blev det inte mer lyckat för det.. Vem ska vi utse som den skyldige, den spanska kocken, fotografen eller modellerna?


I was wearing this, kände mig väldigt 80tal och alla glodde så ögonen trillade ut. Tur att jag är van vid att stirra tillbaks.


Bedtime!


TREDJE DAGEN;

Vi väntade en halvtimme för läge på bussen till Ciutadella (spanjorer som sagt) och när vi väl kom dit REGNADE det. Det ska inte regna i juni vid medelhavet, har du fattat det gud? Så jag var lite småputt  och orolig för håret (regn är KILLING för frillen!)


På kvällen såg jag den här skylten i en butik, ni som känner mig vet att det stämmer!

FJÄRDE DAGEN;

Vi beslutade oss för att åka ut med en glasbottenbåt, och vattnet var sannerligen.. blått


Jag hittade en liten mysig grotta som jag ville bo i


And you remember min måskompis i frankrike? Här fick jag en hel skock som flög efter båten, jag är visst populär i deras släkte


Vi kunde inte gå i land i den vik det var tänkt från början, istället fick vi hålla till på en tångskitig strand istället.


Kolla in vilken frän klänning jag hittade på landvetter! Som sagt, man kan hitta snygga paltor everywhere..


På kvällen käkade vi på en italienare. Såhär snäll har ni nog inte sett mig förut (haha, fråga inte)!


Viewn var rätt nice


Åh riktig espresso! Åh slippa varmvattnet på hotellet som skulle föreställa kaffe!


FEMTE DAGEN;

Jag hittade ett intressant stenröse när vi var ute och vandrade


Och en gullig skyttegrav (jag ville krypa in och kolla men det fick jag inte. Tur det, annars hade jag väl fått en sten i huvudet och svimmat)


SJÄTTE DAGEN;

Det fanns intressanta affärer i området. Undra vad de sålde där, handgranater?


Någon hade tagit ett bett ur klippan och spottat ut det.


Quite nice!


Vattnet var turkost


Kan tyckas vara en kulle, men det är en buske. Största och kompaktaste busken jag har sett må jag säga


Jag hittade en kompis


Och världens godaste kaffe! Jag och morsan beställde cappuccino men fick en slags dubbel espresso med tre kilo grädde.. Godaste jag har druckit, den var lätt värd 3 €!


Slurp!


Aerime påväg ut i vattnet


Aerime ännu längre å väg ut i vattnet


Jag skulle fota farsan när han dök från klipporna (det är luuugnt farsan, jag har zoom vettu!) men var inte riktigt med i svängarna.. Gissa om jag fick höra det sen, speciellt som både han och morsan tjatade om att det var årets snyggaste dyk


Den lilla men fina stranden som låg tre meter från hotellet


Och sista kvällen blev på italienarn för tredje gången, "and for Miranda; a cappuccino with a big heart!"


And this was the result! Låg inte och pressade alls, var bara ute och gick i bikini hela dagarna.


SJUNDE DAGEN;

Hemfärd påbörjad. På flygplatsen again


Farsan hittade en polare, lilla Måns på två bast! En liten smålänning som pratade hur kul som helst.


På planet hem fick vi negerboll (INTE negerbulle, Vic, det står faktiskt "DelicatoBOLL" utanpå)


Det här är ett ganska intressant fenomen som finns på de flesta flygplanstoaletter;


Rök absolut inte på toan och förstör absolut inte röklarmet!


Om du ändå skulle ha tänt en cigg, aska absolut inte papperskorgen!


Men aska här går bra!Vi var tillbaka över Skåneland..


Och landade i Göteborg en timme före beräknad ankomst (måste varit min terroristiska inverkan som fick piloten att sätta gasen i bott; att hota med att proppa motorerna fulla med cheeseballs funkar ALLTID)


I bilen hem hade jag tråkigt igen, och detta blev mina inköp under resan (förutom klänningen på flygplatsen då);
Brunt läderarmband, 8€


Det är nog bara jag som är så dum i huvudet att jag köpte ljusstakar.. 2 st, 1 € st!


Och finally ett litet stjärnhasband, 3€.

And now I'm home and back in business dear metal maniacs! Ni har saknat mig och jag har saknat kaffe..