Skryt


Jag tänkte att det var på tiden att jag skröt lite om mina bandmedlemmar eftersom de är så blygsamma själva. And they've got the skills! Tänkte presentera trummisen i detta inlägg, the rest of 'em kommer senare. Våga inte glömma att trycka på play-knappen till klippet ovan!

This is Fred, lika gammal som mig och har spelat sedan han var tolv. Klippet ovan är från i maj. Check him out yourselves, men jag lovar er att han är galet grym.

Concert talkingNär vi ändå snackar konserter. Abstinensbesvär, visst, men nja, där går gränsen.

18 years


Nu är mitt tålamod snart slut. Snackade precis med Sanna om DIO i december, gick in på ticnet för att kolla biljetter. Såg att Stratovarius kommer till Trädgårn i februari nästa år. Bled glad. Klickade mig framåt - spanade in priset (under trehundringen!), blev ännu ett snäpp gladare tills "Ålder 18 år" appeared i mitt synfält.
k
Först W.a.s.p - nu Stratovarius. Ska de inte börja ha 18-årsgräns på Maiden också? Ja, det kan de jävligt gärna göra - för när de kommer till norden nästa gång har jag passerat den magiska åldersgränsen, suck on that!

Reebok Freestyle Hi


För att lätta upp den hostande stämningen här i bloggen kan jag meddela att visst har jag mina egenheter, men att börja med tradera har revolutionerat min shopping. Jag har länge velat ha dessa 80-talsikoner, för att åtminstone äga ett par platta skor känns som ett måste.. Speciellt dagen efter konserter och liknande då man har ont i fötterna av 12cm-pjucksen från dagen innan. Mjukisbyxor och heels är ingen hit.

Så, snål som jag är, gjorde jag like this; Gick till Stadium och provade ut vilken storlek, gick in på Tradera, budade hem ett par sparsamt använda för 62 spänn. Nypris på skorna är 700. Till och med min hjärna kan ibland!

Friday night live

Äntligen helg och partyn och ledighet infinner sig, för alla utom Aerime som har haft hosta i en vecka, och lagom till fredag dyker halsbränna och huvudvärk upp. Timing.. Jag är säkert frisk lagom till måndag. Min vanliga tur. Jag har dessutom slarvat bort mina nycklar (igen), fått håret sönderblåst och varit hungrig och sur hela dagen. Varför är just fredagar min otursdag? Jag kunde väl fått måndagar som alla normala människor.

 

Så vad ni än hittar på, se till att ha jävligt mycket roligare än mig, för innan jag hostar sönder och somnar framför datorn ska jag gå och lägga mig. Friday night live! Hörs imorgon när (om) jag har kvicknat till.

 


Tröst


Sanna, JAG ÄR PÅ! I brist på W.a.s.p går detta minst lika bra.

Så well.. tror ni mitt fritidskort täcker upp flygbiljetten till Japan eller?

No W.A.S.P for Aerime


Detta var vad jag hoppfullt mailade arrangörerna till W.a.s.p-konserten. Att betala tre hundra spänn och åka hela vägen ner till Göteborg med hopp om att se W.A.S.P för att sedan bli nekad inträde med legbrist som orsak känns inte speciellt lockande. Och detta var vad de svarade;Där grusades även mina tidigare förhoppningar, som ni kunde läsa om i mitt mail till dem. Äckligt jävla surt. Vem vet när de kommer hit nästa gång? Varför är jag inte född två år tidigare? (Eller när vi ändå håller på; varför inte på 60/70-talet?) Why me, murphy?!

Hair and endgame


Endgame-förbud-att-lyssna-innan-skivan-har-behagat-anlända-förbudet bröts i lördags. Orsak: skivan behagade inte anlända. Så i lördags kväll gjorde jag och the Warnbys ett kollektivt brott mot den tidigare regeln och tro mig, fast vi var sura och sjuka var det jävligt bra. Jag måste dock lyssna några fler gånger innnan jag kan komma med ett ordentligt uttalande. Att jag för tillfället är helt nerkärad i Megadeth är däremot ett konstaterat faktum. Tack Fred! Förhållanden är ju som bäst när man är nykär och nu är det underbart. Gissa om jag längtar efter att få se dem igen 2010?

Jag har ett till problem, och ett hårresande sådant.
Lugg? Det funkar. Men jag måste fortfarande tupera sönder håret varje dag, och det vill inte bli söndertuperat. Det säger ifrån rätt ordentligt faktiskt. Skatbo UTAN volym. Tack, precis vad jag ville ha. En av anledningarna är nog att jag inte klippt mig på nästan ett halvår, och jag har tappat rätt mycket av mitt burr i och med all tupering. Hmm. Jag ska till frissan om en stund, så vi får se hur det går. Bli inte rädda, jag ska bara använda in oändliga kreativitet till att fundera ut ett sätt att få stort, snyggt och välskött hår utan att tupera. Öh. Good luck.

New blood - Steelwing


bild: myspace.com/steelwing
Jag insåg igår att mina konsertår med världens bästa band är begränsade. Iron Maiden, Judas Priest, Megadeth - de är inte tjugo längre. Endgame var kanske Megas sista platta, möjligtvis näst sista, allt beror på om Dave Mustaine orkar hålla igång. Rob Halford är 58. De var jävligt bra i mars, naturligtvis, men men det syns (och hörs) att de inte är vad de en gång var. Vad Iron Maiden beträffar så har Steve sagt att de ska ge ut femton studioplattor (snälla, bli senildement och glöm det uttalandet!) - deras senaste var den fjortonde.
Visst, det finns andra band. Men den bittra sanningen är att de allra bästa banden går mot sin grav. Det är definitivt dags att det fylls på underifrån.

Jag har inte tagit mig tid att lyssna på Scavenger, from now on called Steelwing, förrän nu, när jag kollade igenom Oscars (trummisen) bilddagbok (ja, vi känner väl varann lite ytligt). Det ångrar jag att jag inte gjort tidigare.
Deras andra låt på myspace påminner i introt och vissa delar av låten påminner både ljud- och riffmässigt om Transylvania från Iron Maidens 'Killers' 1981 (definitivt inget minus, guys). Båda låtarna är grymma och inspirerande, intressanta och melodiösa. Sångaren har en talang jämförbar med Rob Halford eller Bruce Dickinson. Jag ser en framtid för Steelwing.
The newest news of the newest news är att Steelwing har blivit signade av Nuclear Blast - vilket, med tanke på hur bra de är, är föga förvånande. Albumet är beräknat att komma våren 2010. Jag föreslår att ni tar ett smakprov - damn, längtar redan efter plattan!


>>MYSPACE.COM/STEELWING <<

Väst


Jag är så jävla trött på mina kläder. Det är svårt att stimulera sig själv varje dag med nya, roliga kombinationer som är "lagom" av allt för att få den perfekta mixen så man känner sig nöjd. Med nya kläder är det alltid lätt, dock har inte alla det så att man kan köpa sju nya jackor i veckan.

Det finns dessbättre en jävligt bra lösning: Kreativiteten. Den tycks ha slått till här med. Jag som i alla tider varit en ivrig motståndare till jeansväst på tjejer klippte i ett desperat ögonblick av ärmarna på min svarta jeansjacka. Så lätt gick det, idag var jag både glad, nöjd och snygg. It's all about daring!

Ken Ring???
Denna lilla konversation föder två frågor: Vem lyckas bäst med att imponera på den andre och vem fan är Ken Ring?

Complain


Aerime i plural, vore väl inte helt fel? Hm.. kanske väldigt fel after all, hur skulle det gå eftersom jag vägrar vara lik någon annan? Vi hade nog inte kommit så bra överrens..

Idag har jag tänkt att klaga. På vårat fosterland.
Idag är den officiella releasen av Megadeth's nya platta 'Endgame'. Min polare och Imps trummis (och ryggrad) Fred, som är lika galen Mega-anhängare som jag dyrkar Maiden, hade beställt skivan. Den kunde kommit igår, kom inte, borde ha kommit idag, kom inte. Han försökte köpa den i affär istället (vänta en del dag är alldeles för lång tid - och det är inte alls samma sak att lyssna på nätet), men tror ni den finns att köpa eller? Däremot, när Metallica släpper deras karriärs överlägset sämsta platta så finns den fan i varenda butik i oändliga exemplar. How come att Sverige inte inser Megadeth's storhet? Jag ska fan flytta ifrån den här skiten.


Nu är jag så hungrig så jag nästan svimmar, see ye later.

Söndagsnöje


Guess what I've been doing? Ja, förutom att dricka kaffe och äta (always!) så har jag gått igenom pärm efter pärm med gammal skit som jag aldrig trodde jag skulle få återse. Ganska creepy att se sig själv så.. inte lik.

Här är ett smakprov på vad pärmarna innehöll (jag VET att ni är intresserade):

Vi kan dra slutsatsen att mina händer har växt sedan -99 och jag har blivit mindre hyperglad på kort samt att jag inte bär riktigt lika fula fleecetröjor nowadays.


Lika matglad då som nu, sånt försvinner inte så lätt! Dock måste man kritisera min morsa i klädvalet..
Matchy? Måste gå tillbaks till det där, helt klart!


Som tur är har mina låtskrivarkunskaper förbättrats väsentligt.. "Så kanske du är där jag är, och tvärt om.. Åh! I love you!" ny låt till Ferocious Imps kanske eller vad säger ni killar?


De kan inte ha lyckats särskilt väl på den där kursen med tanke på att jag har skövdes sämsta lokalsinne..


Är det någon som har förslag på roligare söndagsnöjen, langa!
facebook..


Håller med Fia som vanligt, och den här gången i Operation Facebook.

Alltså, det där med facebook. Förut hade nästan ingen (well, åtminstone i min bekantskaskrets) hört talas om det, och nu helt plötsligt har det exploderat och alla hänger där dygnet runt. Jag personligen blev medlem enbart för att jag skulle kunna kolla en polares bilder från frankrikeresan, under namnet "Blackie Lawless" (och de godkänner inga artistnamn, eller hur var det?).

Och helt plötsligt så börjar en massa människor som jag knappt känner och/eller definitivt inte gillar försöka bli vän med mig. Visst, jag har förstått nu att "vänner" på facebook har man för att folk ska se att man har många vänner och bli imponerade (för visst är det häftigt med många vänner?) but still.. att klicka på "bekräfta vänförfrågan" när det är en liten äcklig fjortis som jag bråkat med i flera år som skickat förfrågan, det tänker jag fan inte göra, hur coolt det än är att ha många vänner på facebook.
Nu har jag dock ändrat mitt namn till "Aerime T. Hellrider" (som sagt, det där med artistnamn) och även lagt upp profilbild. Fråga mig inte hur det gick till. Aerime dras med mainstreamströmmen av facebookanvändare.

Skrev jag just "Aerime" och "mainstream"?
Nu blev jag rädd. Bort med användarkontot!

Headcrusher video


Video för Headcrusher! Som ni vet så släpps Megadeth's 'Endgame' i början av nästa vecka och för att ladda upp inför skivsläppet kan man kolla videon till skivans singel. Av de låtar jag har hört av plattan verkar den vara ett masterpiece.

Dock måste jag säga att Megadeth inte bara gör bra saker.. bra låt, kass video. En 'headcrusher' är ett medeltida tortyrredskap där huvudet "pressas" ihop until there's nothing left, ungefär. Inte säskilt nice i och för sig, men vad fan är det här? Boxningsring? Bandet på en piedestal? En mysko brud (som inte ens är snygg, ska det vara en brud ska det fan vara en het jävel annars kan det kvitta) som spöar skiten ur en kille? The end.

Vem det än var som kom med idén till videon (samt alla som godkände och genomförde den) bör sätta sig ner and figure out om de brukar tänka med rövhålet istället för hjärnan eller om videon är ett resultat av tillfällig blackout. För de inblandades skull hoppas jag på det sistnämnda.