London is next!


Har haft en ytterst hektisk tid i skolan nu innan lovet (och efter med för den delen - it never ends), därav dålig uppdatering. Och inte blir det bättre för nu bär det av till LONDON (dock först efter att jag har skrivit biologiprov eight hundred dollars tomorrow morning. Där rök den sovmorgonen)! Kommer bli så sjukt grymt jävla kul. Jag är hemma först om en vecka men hittar jag något internetcafé ska jag blogga därifrån, promise. Annars får ni veta allt när jag kommer hem.

Då blir det även recension av Steelwings nya video och av Enforcers nya låt samt sammanställning av era grymma volymtips, tackar så mycket för alla svar! Håll ut en vecka metal maniacs och sakna mig inte alltför mycket. Ta en bira (eller fem) så känns det genast bättre. Cheers!

It's in the hair


Imorgon nalkas matteprov vilket ger mig sysselsättning hela kvällen/natten. Om inte tröttheten tar överhanden. Misstänker dock att det kommer falla på det senare.

Hur som helst, eftersom mitt hår har en (förhoppningsvis tillfällig) personlig kris tänkte jag fråga er om volym. Volym, det som alla vill ha men ingen får. Håret väger tungt i en hårdrockares utseende och i mitt fall vill jag ha det så stort, långt och vilt som bara är möjligt. Tyvärr föds inte alla med naturligt hår som Dimebag eller rasen 'Klingon' i Star Trek, men misströsta inte, allt går att åtgärda.

Eftersom jag inte har tid att blogga länge själv idag tänkte jag fråga ER om era bästa volymtips. Produkter? Några speciella tekniker? Jag publicerar era svar within a couple of days tillsammans med mina egna erfarenheter inom området. Bite me!


Making holy smoke


Detta måste vara Iron Maidens funnies video ever. Älskar den, hur skön som helst. Bruce är galen, det visste vi ju sen tidigare, men här kommer även de andras personligheter fram. Ingen divighet så långt ögat når. Det är också en av anledningarna till att man är villig att supporta bandet. Iron Maiden har aldrig drabbats av högmod och det är verkligen beundransvärt med tanke på deras karriär. Love you guys.

Ripping man apart


Förra helgen fick jag besök av en skäggig jävel som är galen på fler grejer än att spela gitarr. Just look at this. Sinnessjukt snygg. Men det fränaste med alltihop är väl att han har gaddat in skiten så nu försöker Eddie riva sig ut ur hans bröst. Näe, jag blev inte alls ännu mer sugen på att gadda mig myself när jag såg det. Jag har dock tvingat honom att göra mina framtida tatueringar på mig. Men det lär få vänta ett år. Sen jävlar!

Har en känsla av att han kommer bli en grym tatuerare
och det är bäst för honom att han lever upp till mina förväntningar.. Finns inget värre än fula motiv gjorda av halvkassa tatuerare. När jag ser sånt får jag ungefär samma feeling som när jag ser en ful, äcklig brat med en ännu fulare märkeströja som jag vet kostat lika mycket som en vintage-jersey på Ebay. Jag hade liksom använt de pengarna så mycket bättre! Life's a bitch.

Back in business


Ursäkta så mycket för frånvaron och välkomna alla nya läsare. Kul att ni har hittat hit, men jag har dessvärre även en skola och diverse annat att sköta utöver bloggen vilket ni stammisar lär ha märkt den senaste veckan. Ska försöka hinna med er också i den mån det är möjligt. Just nu har dessutom jag och Bettan (min bas) ett ganska intimt förhållande med vissa låtar ur Seventh Son- och Piece of Mind-plattan vilket gör att den lilla fritid jag har rinner iväg rätt snabbt på kvällarna. Kan inte hjälpa att det är så fruktansvärt roligt att spela bas när det är en bra period.

Well. Bjuder generöst nog på en vacker bild på mig och Fred. Illustrerar vår relation ganska bra.. Jag käkar och han kollar på. Höhö. Guess who's the fat one.

Återkommer några Maidenlåtar senare.

Wolf longsleeve


Idag har jag två personer att visa min uppskattning till och den ene är Max och den andre är Wolf (okey, det blev visst 5 personer, men you get my point). Tack till Max som gav mig en souvenir från Wolf-spelningen (som kompensation för att inte kunde gå på dem myself) i form av en tröja. Och tack till Wolf för att de producerat så underbar heavy metal att jag kan bära upp nyss nämnda tröja med stolthet. Tröjan var från början i storlek L men Magic-Miranda var i farten igen med trollspöt och fixade sig ännu en longsleeve. Måste säga att jag gillar det där trollspöt. Hade det gått att massproducera hade jag nog blivit rik.



Steve 54 years


Värst vad folk gillar att fylla år i mars. Steve Harris, Gud, är även inräknad. 12 mars is his day och i år blev han 54 år. Ursäkta för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp med att, ni vet, leva. Hur som helst, CONGRATZ 'ARRY!


The Almighty God of bass and heavy metal, Stephen Percy Harris

Beast on the Road


Finally - it has arrived. Är det bara jag som tar min egen födelsedag som en ursäkt att handla onödigt dyra tröjor? Hur det nu är med den saken, så är en Beast on the Road-tröja numera min ägodel. Och det känns ju jävligt gött. Som ni vet så är jag helt galen i vintagegrejer, det känns så äkta på något sätt. Too true to be true. Antar att det bara är att vänta tills nästa födelsedag innan nästa vintagetröja dimper ner i brevlådan.



Chris 40 years


Vi har ett födelsedagsbarn att fira.
Till morgonkaffet och några tiggda bitar choklad från generösa (eller försvarslösa, vilket ni vill) vänner skickar jag ett tankegrattis till min darling. Chris Broderick (Megadeth) fyllde nämligen 40 år igår (det skiljer ju bara 23 år på oss, kom igen, det är ingen omöjlighet!) så idag ägnar vi lite tid åt att glo (gregla för min del) på lite bilder på honom. Köp tårta och käka till hans ära och var glada för att ni fick en anledning att flöta!








CONGRATZ CHRIS! Hope you had a wonderful gig @ Calgary!

Denim blue..


..är jävligt nice. Inte för att brallorna är nya eller nåt, tvärt om, i höstas grävde jag fram dem från sin plats längst ner i garderoben där de legat i flera år. Bra att man har koll på sina kläder. Skulle egentligen vilja ha ett par som är ljusare och med snyggare bakfickor och sömmar (de ser ljusare ut på bilderna än vad de är irl, egentligen är sömmarna typ bruna och alla som någonsin ägt ett par Cheap Monday vet att de sitter förträffligt bra på pojkar, men när det kommer till flickor blir röven inte särskilt.. framhävd. Damn bakfickorna). Midblue jeans är väldigt early 80's heavy metal. Det förekommer mycket även senare. Synd att det är så jävla svårt att hitta exakt rätt nyans bara (fast alla sprang omkring med det för 30 år sen, så då var det minsann inget problem att massproducera i rätt nyans. Take me back to the 80's!).

Jag kom dessutom på att jag har glömt att showa den gråa jeansvästen som jag nu har pimpat NÄSTAN klart. Om någon av mina jackor någonsin kommer bli kompletta (i mina ögon) är ett mysterium.. Tycker alltid att det kan göras mer. However, this is how it looks at the moment. Vad som är nytt är nitarna på kragen samt Mercyful Fate- och AC/DC-patchen. Nu saknas bara lite fler nitar och så pins, det självklara på mc-kragar.

It's London baby


För att klargöra lite angående förra inlägget: Nej, Iron Maiden ska inte läggas ner, så vitt jag vet.
Men denna platta kommer att bli deras sista studioalbum. Steve sa en gång för länge sen att de bara skulle göra 15 studioalbum och det verkar onekligen som de tänker hålla på det. I mean, i samband med släppet av A Matter of Life and Death funderade de kring albumtiteln och tänkte att 'hmm, The Legacy låter ju inte särskilt dumt, men då låter det ju som att detta är det sista albumet och det vill vi ju inte', men nu drar de sig inte för att döpa plattan till The Final Frontier. Nej, de har inte sagt att detta är den sista plattan, men man är väl inte född igår. The Final Frontier. Kom igen.


Ska vi snacka om nåt trevligare så jajjamen, visst gissade ni rätt. Aerime is heading for London
om några veckor, på påsklovet närmare bestämt. London - where everything begun. Ja, jag pratar naturligtvis om Iron Maiden igen. Jag har aldrig besökt staden tidigare så ni kan ju föreställa er känslan att komma till alla berömda ställen i Maidens historia, såsom Ruskin Arms, Cart n' Horses osv. Inte för att jag lär komma in på någon av pubarna men det hjälper ju inte hur mycket jag än lipar, jag blir inte 18 snabbare för det. Så jag får nöja mig med att stirra hänfört utanför alla berömda pubar och istället spränga shoppingkontot. Vadå, nu har jag ju en ursäkt att göra det för en gångs skull.

Det är jag och morsan som åker och det kommer bli grymt kul. Vi har tänkt att ägna oss åt våra gemensamma intressen.. shopping och mat. Believe it or not men kvinnan har redan bokat bord alla kvällar på dyra restauranger ("vadå, man kan ju inte äta maten i England"), så svälta lär vi knappast. Trevligt med lite omväxling från vandrarhemmet i Frankrikes mat (där jag var i maj, remember?). Hoppas London är lika awesome som jag har inbillat mig. Jag har ju tänkt att flytta dit i framtiden om ekonomin tillåter, så det kan vara en fördel att ha besökt staden åtminstone en gång innan dess.


Falling down

Nu har jag ramlat ner från himlens paradis och fortsatt ner i underjorden. Först: Lycka. Lycka som vid alla nyheter om Iron Maiden. Allt som visar att de är alive. Sedan: The Final Frontier. Detta är titeln på deras sista studioalbum. Deras allra, allra sista. Det blir inget mer efter det här. No more. End of story. Iron Maidens karriärdagar är över. Lost and goodbye. Inga fler studioalbum. Inga mer verk av Iron Maiden kommer någonsin finnas.

Någonsin.

Lyssnade på Journeyman. New Frontier. Afraid to shooot strangers. Revelations. Infinite Dreams. Déjà Vu. Hallowed be Thy Name. Jävla, underbara Hallowed, där allt började för min del. Läste gång på gång nyheterna på deras hemsida. Insåg ännu en grej som fick mig att trilla ännu längre ner.


**THE FINAL FRONTIER 2010 EUROPEAN TOUR**

July 30 -Aug 1

AUGUST
Thur 05
Sat 07
Sun 08
Wed 11
UK - Knebworth Sonisphere Festival



Germany - Wacken Festival
Sweden - Stockholm Stora Skuggan Sonisphere Festival
Finland - Helsinki Pori's Kirjurinluoto Sonisphere Festival
Norway- Bergen Bergenhus Festning - Koengen
Hur exakt ska jag tolka det här? Att den enda Sverigespelningen på den här turnén är den på Sonisphere? Någon ynka timme på en festival. Är det allt vi är värda? Deras allra, allra sista studioturné, och det här är allt vi får. Allt JAG får. Visst, de kommer komma tillbaka på andra turnéer, men just den här, blir det verkligen inte mer än så? Jag vägrar acceptera det. Jag vägrar.

Och jag vägrar att fenomenet Iron Maiden, och allt vad det innebär, ska sätta punkt för sig själva i historien. Jag har bara ett problem. Hur mycket jag än vill det motsatta, finns det inte ett jävla skit jag kan göra.

Det lider mot sitt slut. Och det går inte att stoppa.

The Final Frontier

NU HAR MAIDENS NYA PLATTA FÅTT ETT NAMN!!!!!

"The Final Frontier". 

It tastes good.

Det är nära nu. Jag kan nästan ta på det, så nära är det. My soul's tembling. Nu är det nära. Nästan konkret. North American tourdates announced. The Final Frontier tour 2010. The Final Frontier.

Återkommer.

Roadkill


Ny Steelwing-låt ute på deras myspace! In och lyssna med er, det är en order. Eftersom jag på vissa sätt är konservativ inom musikområdet (tar exempelvis extremt lång tid för mig att gilla låtar och jag är inget fan av changes när det gäller musik) så kan jag inte uttala mig ordentligt förrän jag har repeatat låten i x antal timmar. Men rent spontant så, njaa.. Inte i klass med The Illusion. Men kom igen, hur överträffar man det på samma platta? Jag blev dock otroligt tagen av Riley's amazing voice.. igen. Man kan undra när jag har tänkt vänja mig egentligen.

Men nöjer jag mig med det här? Nej. Ge mig mer! Jag väntar med spänning på debuten den 30 april - och såklart till i oktober då jag ska se dem live. Jag fick för någon vecka sedan reda på att de ska lira HÄR, i Skövde - på Husaren naturligtvis. Jag gnisslar tänder så det förhoppningsvis hörs ända till Nyköping.


>>www.myspace.com/steelwing


Bday pics




Well - this was my birthday described in pictures. Presenter och en Aerime som uppenbarligen gillade att räcka ut tungan. Vad bilderna missade är all mat som åts (tills jag bokstavligen rullade från bordet) samt all hårdrock det tjötades om (det var trots allt jag som fyllde år) och naturligtvis även lyssnades på. Jag visade en del bra skit för min ynge kusin som har kickass musiksmak (förutom några undantag. Verkar dock som han kommer följa sin äldre kusins fotspår ändå så då är det tillåtet med ett par avstickare), och jag och mina bröder satt och dunkade en del bra grejer. Dessutom så kanske ni nu undrar vad jag ska ha alla konstiga sedlar och mynt från bilderna ovan till. Det kan ni ju få fundera på tills imorgon eller nåt. Väldigt klurigt att lista ut valutan!


Tackar igen för alla gratulationer från mina dear readers! Äh, you deserve it. Sällan ni får någon uppskattning här i bloggen tyvärr. Får skärpa mig på den fronten. Eller vad säger ni?


Och Wolf - det är fritt fram att giga i mitt vardagsrum, trots priset lovar jag att närvara till 666%!