Fashion Police


This is my kind of humor! Alla galna haters, se och bli ARGA! Let's kill all posers out there, man får inte lyssna på metal om man har kort hår, shorts, lyssnar på fel band.. The heavy metal fashin police is gonna get ya!


School tomorrow, fan vad fort helgen har gått! Matfestivalen var helt ok igår, en jävla massa folk, dock största delen fjortisar som sagt. Blev inga bilder tyvärr, fick inget tillfälle att ta fram kameran. Men ni som inte snackade med mig ska veta att det var rätt kul iallafall. Jag skulle ha kollat lokalband om det inte hade varit så att jag inte hittade till scenen de var på.. Aerimes fantastiska lokalsinne är back in business! Och folket jag var med var inte mycket till hjälp, "öh.. vart är vi påväg?" "ja, JAG följer DIG!"

När jag kom hem i förmiddags fick jag dock abstinensbesvär efter riktig musik, Back Street Boys och Andreas Johnsson en hel kväll = öronskador.

Mållös

 

Jag trodde catfighten var över nu och att alla arga små missförstådda hade fått sina förklaringar. Men nu. Snälla. Gör något åt den här människan.

Jag blir helt mållös. Jämföra Steve Harris med Johan Palm?

Se hennes inlägg: >>http://swey.blogg.se<<


Nu blir det dock utgång och jag ska tänka på lite annat. Matfestivalen (fjortisfestivalen) är ju trots allt bara once a year.. Kameran är i väskan!


A.E.L. #1


Nytt koncept angående min älskade och omtalade stil; Aerime's Exterior Likes! Vilket är precis vad det låter, jag talar om vad jag gillar extra mycket, utseendemässigt, at the moment. Enjoy the inner thoughts in the style of Aerime!Jag är ingen extpert på clothing när det gäller annat än rock/sleazestilen, men det känns onekligen som antingen ska det vara low waist - eller high waist. Jag gillar egentligen inget av det, speciellt inte det sistnämna. Så, varför inte passa på att använda det svenska ordet 'lagom' och ha något mitt emellan?
Instoppat är jävligt 80-tal. Kolla bara på en av mina manliga stilikoner, Dave Mustaine, så som han såg ut på scen in the early days. Tighta jeans med normal waist, instoppat linne och patronbälte. Nej, det är inte tantigt, det handlar bara om att våga. Med instoppat känner jag mig mycket mer retro, och det är ju inte helt fel.


Häromdagen sprang jag in på Erikshjälpens second hand och snubblade över en svart skitfin mockajacka, midjekort, 80-talskrage, axelvaddar (små dock) och oversizeade och uppkavlade ärmar. Förstår verkligen inte varför jag inte redan har någon av liknande modell. Hejdå skinnjackor med muddar!

 

Det gör verkligen ENORM skillnad på ögonen. Jag brukar ta mörkt brun (mörkt, mörkt blå funkar också) och häva på massa svart. Dramatic som fan!Senaste update i catfighten rockers vs. posers: http://swey.blogg.se/2009/august/get-a-grip.html (klistra in i webbläsaren, länkandet fungerar inte)
Detta inlägg tar nog priset, min kommentar till detta blir: ingen kommentar. Hej, jag har på mig en Iron Maidentröja för den är snygg, inte för att bandet är bra. Vadårå?

May I laugh or cry?

Glasögon is metal!Gissa vem som är charmtrollet och gissa vem som är glasögonorm. Kan tyvärr inte hjälpa att jag är halvt blind och inte ser vad som står på periodiska systemet när jag sitter längst bak (för det gör ju alla häftiga).
So, it's time to look a little smarter nu när jag är "naturetare" som det står så fint på min enorma skogsryggsäck (datorväska?) med Västerhöjds logga på.. lite smygreklam där. Klart alla vill gå västerhöjd när Aerime går omkring med en sån väska.. bra tänkt!

Back to the glasses. Hämtade alltså ut dem idag och håller på att vänja in mig. Allt är mycket närmare än förut (riktigt läskigt, tro mig) och det känns som på fyllan.. allt vinglar. Där har vi förklaringen till de ovanligt vackra minerna här ovan.. I'm getting used I guess. Ska kanske skaffa linser om ett tag, men nu några månader ska jag vara smart naturvetare, i alla fall i skolan..

Laptop


Det finns tydligen fördelar med att gå natur - i from av en sprillans ny laptop. Skoldator, bloggdator - awesome. Se fram emot bloggande under dagtid framöver!

Dessutom, för alla er som är engagerade i rockiga tröjor-kriget (tredje världskriget?) ska kolla in Angie's inlägg som sammanfattar mina åsikter rätt bra, även om det knappast var huvudpointen i min krönika, som ni kan se både i den och i komplementet här nedanför. At least, ni läskunniga. En del verkar ju tyvärr inte ha den förmågan.

Complement needed

Ojoj - det där väckte respons! Jag börjar förstå varför Kissie har så många läsare..

Det känns definitivt som jag behöver förklara lite saker som vissa väljer att tolka på sitt sätt, och saker som vissa läser som jag inte ens skrev.

För det första (som jag svarade en Linda på, men det verkar vara lika bra att ta upp det här med) - naturligtvis måste man inte veta var sångarens kusins svärmor brukar köpa sin mjölk, isåfall  vore jag dubbelmoralens väktare herself. Jag kan i princip everything om Iron Maiden (eftersom de är gudarna), en hel del om mina närmsta favoritband och nödvändiga grundkunskaper om det mesta jag lyssnar på. Exempelvis Blind Guardian vet jag knappt något om alls - och de hade jag en crush på för några månader sedan och plattorna A Twist in the Myth och Tales from the Twilight World.
Naturligtvis måste man inte veta allt om ett band för att kunna gilla deras musik - men gillar man man bandet är man antagligen också intresserad av bandet.Gillar man Megadeth är det ganska logiskt att man vet när nästa platta släpps!
Det exempel jag gav var bara ett i högen av mina exempel som hör till mitt skrivsätt - vilket ni som läser min blogg vet.

Till det exemplet om Megadeth jag tog upp; Ja, man bör känna till Dave Mustaine om man lyssnar på Megadeth, eftersom Dave Mustaine i princip ÄR Megadeth (han byter ut alla medlemmar ibland). Det är ungefär som att älska Pain (Peter Tägtgrens enmannaband, live är dock andra musiker med) men inte ha en aning om vem Peter Tägtgren är.


Jag märker dessutom att tjejen jag exempelgav i inlägget (nej, det handlade inte ens om henne, om det råkar vara någon läskunnig därute) har blivit rätt upprörd, samt hennes läsare. Nu ska vi ta det här ordentligt så vi get rid of all misunderstandings.

1. Jag skrev inte att hon inte lyssnade på de banden hon hade på tröjorna i inlägget. Det hoppas jag hon gör. Att uttala sig om vad någon lyssnar på och inte är ganska korkat med tanke på att jag inte har en jävla aning om den saken.

2. Jag länkade hennes inlägg därför att det ver ett bra exempel på någon som var ute efter tröjor med ROCKIGT TRYCK. Ja, jag stör mig när någon lägger upp bilder på bandtröjor och skriver att de vill ha tröjor med "rockigt tryck". För. Det. Är. Inte. Rockigt. Tryck! Once and for all.

Det är alltså det uttrycket jag stör mig på. Inte bruden. Skulle jag, som vissa här påstår, störa mig på varenda tjej som inte ser ut som jag men delvis lyssnar på hårdrock skulle jag få anställa någon på heltid.. Sen väljer ju som sagt en del att läsa vad de vill läsa istället för det som faktiskt är skrivet.

3. Skulle jag ha något emot att hon är blond? Eih? Jag har väldigt många kompisar som är blonda och fan så metal.. Det var liksom inte hårfärgen vi snackade om. CC, 42, som är mer metal än alla vi barn tillsammans, är alltså inte alls rocker på grund av sin hårfärg. Och så synd Sanibo, jag måste tyvärr säga upp bekantskapen med dig - du är född blond!

Och för det sista - det är två helt skilda saker att lyssna på hårdrock och VARA hårdrockare. Att vara hårdrockare skiljer sig antagligen lite beroende på vem man frågar, men enligt mig: Lyssna på musiken. Älska musiken. Älska spelningar. Vara intresserad av hårdrock och vad som händer i hårdrocksvärlden. De allra flesta som gör det nyssnämnda gillar även att klä sig i hårdrocksstilen, mer eller mindre extremt, och skillnad i stilen beroende på vilket håll i hårdrocken man drar åt (ex, det är skillnad på en sleazeare och en deathmetalkille). Inte sagt att det finns undantag, för det finns det alltid och kommer alltid att finnas.

Ni som lyssnar på lite av varje, däribland hårdrock, och älskar musiken, självklart ska ni ha bandtröjor! Blir (nästan) alltid lika glad då jag ser någon med en Maidentröja på stan. Dock blir jag inte lika glad om jag får reda på att personen som bär Maidentröjan inte ens visste att Maiden är ett band.

Det jag ville få fram med inlägget var två saker: Att man ska lyssna på det bandet man går omkring med på magen och att MAN BLIR DÖMD EFTER SIN STIL. På gott och ont. Jag älskar min stil och är stolt över att lyssna på världens bästa musik och att folk vet om det. Men alla är uppenbarligen inte som Aerime. ;)


Och dessutom - om jag nu har så fel om Nightfall undrar jag varför hon har skrivit tre inlägg om mig redan.. Tack för besökarna bruden!

Rockiga tröjor?

    
Just nu diskuteras det väldigt mycket kring det 'rockiga modet', som envist klamrar sig fast i trendbutikerna. Fjortisbloggarna upptäcker nitar, läder och leopardmönstrat och rockerbloggarna skriver arga inlägg om att oäktingarna borde ge fan i 'deras' klädstil.

En klädstil är dock betydligt mer än bara lite paltor i olika färger. Den berättar allt ett förstaintryck kan göra och sätter punkt för vad det är för person som gömmer sig där bakom. Därför kan man inte bli kaxig och säga "jag har väl på mig vad jag vill, jag skiter väl i hur andra uppfattar mig", för att sedan bli upprörd om någon på stan skriker något man absolut inte vill höra.
Som man klär sig representerar man sig själv.
Jag tycker inte man ska klä sig som en sleazebrud, om man inte är en sleazebrud. Undvik det och bespara både dig själv och resten av samhället onödigt obehag och missförstånd.

Jag reagerade på både själva bloggen Nightfall samt det här inlägget made by her. Hon skriver "På sommaren är mina favoritkläder definitivt shorts och tshirt, men jag har typ inga roliga tshirts.. De snyggaste tshirtsen är de med rockigt tryck och de få jag har hemma har jag ledsnat på sen väldigt länge." Nedanför är det bilder på tröjor med AC/DC, The Rolling Stones, Iron Maiden och Motörhead.
Hon skriver inte 'Damn, jag trillade över en Motörhead-låt imorse och den var så jävla bra, kanske skulle skaffa mig en sån här tröja?", utan vill uttryckligen ha påfyllning av tröjor med rockigt tryck i garderoben.
Det är inte tröjor med 'rockigt tryck'. Det är bandtröjor. Bandtröjor är för folk som lyssnar på de banden, oavsett om det är Lamd of God, Coldplay eller Spice Girls. Det är alltså ett väldigt tydligt budskap som säger betydligt mer om personen än om den hade haft en plain tröja, oavsett övrig stil.
Har någon på sig en Megadethtröja utgår jag ifrån att personen är hårdrockare. Om jag går fram till denne och frågar vad personen i fråga tycker om Dave Mustaines senaste uttalande om 'Endgame', och denne svarar tvivlande "Dave Mustaine?" så har det gått alldeles för långt. Man kan likna det vid att gå och köpa en skiva för man tycker artworket ser coolt ut, ställa den i skivsamlingen för det ser bra ut, och så kommer någon hem till en och trycker igång skivan, och man rynkar på näsan och undrar vad det är för skit.
 
Vad de flesta icke-rockers inte förstår är att antingen så är man rocker, eller inte. Det är så mycket mer än en musiksmak; det är en helt särskild livsstil. De flesta folk i dagens ungdom är (dessvärre) s k 'allätare', dvs lyssnar på 'allt'. Då borde det vara lika mycket tröjor med fjortisdunktryck som rocktryck. Dock har jag inte sett en enda sådan. En fjortis kan utan vidare ta på sig en Iron Maidentröja. Men skulle en rocker utan vidare ta på sig en Kelly Clarkson-tröja? Nej, jag behöver inte ens skriva svar.
Bli inte förbannade om ni klär er vilseledande (falsk marknadsföring?) och det sedan uppstår missförstånd. Det är bara så folk uppfattar er. När ni står och väljer i garderoben, think again om ni inte är beredda att ta skit. Då kanske en mer mainstream stil känns mer närliggande. Folk med utstickande stilar får alltid mest kompimanger och mest skit, men man måste orka ta det också.

Therefore, ni som står och fingrar på en 'cool' tröja med 'rockigt' tryck; läs vad det är för band på innan ni köper den.

LåtläckaNu läcks det ut låtar, från både Kiss' och Megadeth's nya plattor! Över här är Kiss med 'Modern Day Delilah' och nedan Megadeth's 'Endgame'. Låtarna '1320' och 'Head Crusher' (som för övrigt sätter sig på hjärnan, try it!) från Mega's album har varit ute ett tag, can't wait till 15e september! Kiss släpper Sonic Boom 6/10 så det är ett tag kvar tills dess.Three days done


Tre dagar på gymnasiet överlevda, med nöd och näppe. Andra matte lektionen; fyrasidigt oförberett prov! Med saker jag aldrig hade hört talas om och förväntades kunna. Känns.. bra, med tanke på att det här är A-kursen och jag ska läsa upp till E..

Jag är dessutom ganska ensam i min stil på natur, konstigt huh?


Touched?

Tiden är uppenbarligen inne för alla dessa blogglistor med syfte att uppmärksamma bloggar man diggar. Inget jag kan påstå att jag ligger och grinar för, det är skitbra att alla grymma rockbloggar sprids vidare. Dock fick jag en (trevlig!) chock då jag på ett bananskal halkade in på Rockabettys blogg och läste om mig som hennes favoritblogg. Det upprepades idag av Sanibo. Måste erkänna att jag blir lite touched tjejer, grymt kul att läsa! Det värmde allt därinne i hårdrockshjärtat.

Så då tänkte jag passa på att uppmärksamma de bloggar jag läser så ofta jag hinner.
Gör dock ingen lista, utan make it my own way. So this is bloggar i Aerimes smak, utan inbördes ordning. Med en liten beskrivning!


Sanibo - En av mina starkaste favoriter. Har koll på det mesta inom metal, tips och news är lätt Sanibo's starka sida, samt att hon till det lyckas gräva fram lite ovanligare bilder till det. Den optimala bloggen för att hänga med i hårdrocksvärlden på Sanibo-vis! Som Sanibo själv skulle ha sagt: So fierce!A New Kind of Metal (Lisa Bjernhagen) - Har jag nog följt längst av dessa bloggar. En lagom blandning av her life, her band, her opinions, her style and her music. Keep up the good work!Rockabetty - Nyupptäckt! Men jag diggar bruden. Välskriven och snygg blogg.Beg for it (Angie) - En nykläckt blogg i rockbloggsverige! Föll för den så fort jag såg den. Skönt sätt att skriva på och Angie har dessutom grymt snygg klädstil.Metal Barbie (CC) - Makeupartisten CC, hon är en förebild. Hon var verkligen ungdom på heavy metal och sleaze-80talet och upplevde de bästa banden, den överlägset grymmaste musiken och sleaze-stilen. And guess who som går gratis +backstage på alla konserter?! Vad hade jag inte gett för att få vara född earlier..Billiondollarbaby (Fia) - En rockers livsöden framförda med stundtals bitande sarkasm. Åsikter och syn på saker som får mig att undra om vi inte är någon form av twinsouls.. Fler borde ta del av hennes opinions och även smycken, "Rock n' Jewellery".Svensson (Fredde) - Farsan 666! Skön snubbe. Mer av manligt kön till hårdrocksbloggsverige!


Grimgoth - A little deeper. Längre inlägg och djupare analyser. Bra tips om allt som har med den bästa musiken att göra. Har kul teman på bloggen sometimes, coveraman är redan en klassiker!Mr Masa - Min personliga analytiker- och opinionfavorit! Utmärkt skribent.


Jag tycker alla dessa bloggar förtjänar att bli uppmärksammade. Bring the blondebloggers DOWN! Fram med hårdrocksbloggarna till Sverigetoppen. Det finns ju ändå bara en enda sorts riktig musik, aight?These were the nice words!
Från Rockabetty;

>> till inlägget


Från Sanibo;

>> till inlägget
Verkar dessvärre som att det bildades något dödligt virus i samband med en massa nervösa ettor, för jag har ont i halsen som helvete. Ska nog gå och vila den nu. Tomorrow it is!

Ettan


Detta sammanfattar my first day @ natur! Horrifying!

Eller, så nära sanningen man kan komma; Så går det med elaka nitar. Denna enorma skada orsakades av en onskefull stjärnnit men en särskilt vass tagg som satt i en länk runt min fot. Tro mig, den var väldigt sygg där ända tills den yxmördade huden på min fot. Achtung! Gå inte med en evil fotlänk barfota.

För övrigt var det väl helt ok att börja gymnasiet. Västerhöjd har bättre kaffe än Vasa. Schemat var betydligt mer chill än vad det verkade; slutar halv ett, ett och tio över två tre dagar samt har en sovmorgon och två håltimmar, could've been worse. Min klass verkar ok, den med (inte lika bra som kaffet dock) men det blir nog nice när man lärt känna alla original. Nu lär jag ju åtminstone slippa alla med en IQ på -27. Jag kan säga att jag lät mest men å andra sidan var det ingen annan som lät alls..

Första dagen i ettan var som att börja den allra första ettan, ni vet när man var åtta bast.. Tipspromenad, namnlekar och fruktstund. Nej, jag skojar inte dessvärre. Ettorna hann iallafall redan börja sprida rykten om 'hon med håret'. Damn, jag stortrivs!

Back to school


Nu kan inte ens jag skjuta på att skolan börjar när jag ska ta mig dit imorgon klockan åtta. Ettan, Naturvetenskapliga programmet. Tre år fyllda med ångest och skoltrötthet? Hell no, allt är vad man gör det till. Och jag har gett mig in i det frivilligt även om det dock är en klen tröst.

Det enda positiva med det här schemat (och jag tror inte ens alla kurser är inlagda än..) är att jag kom i samma klass som två av tre best mates från grundskolan. Vi får väl hoppas att jag överlever. Dessbättre ser jag fram emot att byta skola och kunna umgås med lite äldre folk än 94or igen (har jag sagt att 94or är över lag den hemskaste årskullen som existerat?). Well, vi får väl se om lärarna sätter kaffet i halsen när de får syn på mig, det har hänt förr.


Räknade nyss dystert ut att jag måste gå upp omänsligt tidigt imorgon so this is a goodnight.

Kiss artworkMånga news på vartannat. Nu släpper Kiss artworket till sitt nya album, Sonic Doom! Check it above. Inte särskilt välgjort enligt mig då jag föredrar  tecknade artworks framför såna här ihopsläng.. Kan ju vem som helst göra. Men vem som helst kan inte göra om Maidens Eddie-artworks, för alla är knappast Derek Riggs!


Nu ska jag (på Freds order) lyssna på Megadeth, färga om utväxten och äta chokladmousse.. Jag kan säga att det behövs, alla tre grejerna!Maiden themselves

Ni har väl inte missat att självaste Iron Maiden går in i studion i januari? Jag längtar så jag dör efter ännu en awesome platta av världens bästa band. Eftersom allt som Maiden gjort är det bästa som någonsin gjorts har jag höga förväntningar men känner mig inte särskilt orolig att de inte ska göra det lika grymt som vanligt. Gods can't do wrong!

Vad ännu bättre är; de kommer ut på vägarna 2011! Då ska jag infinna mig längst fram på varenda jävla sverigegig. Jag är sugen på ett till svettband.


Nicko says i en intervju i april;

"We have actually booked a studio and I think we’ll kick off in the second week of January with the new record…. As to touring - the end of the year, or definitely 2011. We may actually go out at the end of 2010. Once you’ve got the new album finished and packaged, and the record company’s happy with all the bits and pieces, then you want to go touring."

Vem mer än jag längtar galet mycket?
Forsviks bruk


Well, vi åkte alltså för att kolla farsans spelning med Karlsborgs Storband. Som sagt, inte på långa vägar tillräckligt metal för den här bloggen men it's a part of Aerime's lifestory. Kommer bli intressant för diggers sen när jag är för känd för mitt eget bästa och det hamnar på löpsedlarna att min farsa lirar storband (well, det är ungefär så intressanta nyheter vi har. Nejmen dagens fetaste löpsedel; Hur du går ner tre kilo på en vecka! Men mer om samhällets brister another time).

Redan i ingången blev det krångel. De accepterade att jag var under 18 (och därmed fick gå in gratis) men sedan frågade de om jag kunde tänka mig att STÅ upp, för att de hade ont om sittplatser. What, vad är det? Ska alla betalande pensionärer få sitta men inte jag? Min övertalning blev i form av att slänga upp min sko med 10,5 cm stilettklack på bordet där gubbarna satt och tog betalt. De garvade och sen var det inte mer med den saken. Ingen tvingar en brud på vingliga 10centimeterspjucks att stå upp i flera timmar.

Bilden ovan visar "förbandet", två lokala killar på gitarr som lirade rockballader. Tyvärr sämst ljud samt avsaknad av bas och trummor gjorde att det var en sådär upplevelse. Men det gick an; jag satt i en ful men skön soffa och sörplade kaffe. Då är ju nästan allt ok.


Min middag! Hungrig som vanligt men detta var det enda som erbjöds, inte ens körv hade de.


Extremt dåliga bilder, man måste verkligen se det på riktigt för att förstå dess storhet.. Det är ju ett gammalt bruk som de har röjt inne i. Högt i tak, dunkelt ljus och med all bråte längst sidorna kvar. Som gjord för metal.


Kortsidan på bruket, under där ska min stage stå!


Karlsborgs Storband! Min farsa på barytonsaxen längst fram till höger. Specka även gitarristen i Hawaii-skjorta som bryter grå skjorta-mönstret. What a rebel!


Och jag stod och var förbannad för jag inte fick några bra kort på lokalen och så kommer de där nissarna ivägen och stör.


Bruket from the outside!


Avslutar med en bild på min fina pöjk. Han försökte slänga mig i en å som rann förbi. Inte snällt.